Workshop vilten om een steen

Vilten keitjesWoensdagmiddag 21 mei van 13.30 tot 15.30 uur is er weer een workshop  in de Kunstuitleen Hellevoetsluis. Nu gaan we om een steen vilten. Vilten is een heerlijke bezigheid. Lekker met een sopje over de wol aaien en wrijven.

Tijdens deze workshop kun je kennis maken met de basistechniek van het vilten en tegelijk maak je leuke decoratieve keitjes met een vilten jasje eromheen. Je kunt er ook speelstenen van maken. Als je meerdere vilten stenen hebt, kun je bv. proberen ze te stapelen. In deze 2 uur kun je twee stenen vilten.

Geschikt vanaf 5 jaar!

Kunstuitleen Hellevoetsluis, Opzoomerlaan 106, naast het Theater de Twee Hondjes.

Opgeven kan via het contactformulier of via een email aan: info@sbkh.nl.

Vereniging Hellevoetse Ondernemers (VHO) op bezoek bij de Kunstuitleen

“Donderdagavond 18 Februari was het zover; de deuren van de Kunstuitleen stonden open voor de leden van de Vereniging Hellevoetse Ondernemers (VHO). Onder het genot van een hapje en een drankje konden de ondernemers een kijkje nemen in de “keuken” van de Kunstuitleen. Er werd uitleg gegeven over “hoe gaat kunst lenen in zijn werk’’ en tevens was er ruime gelegenheid voor het bekijken van de diverse kunstwerken en kunstcadeaus. Tijdens de bijeenkomst konden de ondernemers een penseel ter hand nemen om hun ‘’visitekaartje’’ van hun bedrijf achter te laten op een canvas doek. Deze werd na afloop verloot. Johan Veenstra van Theater Twee Hondjes was de gelukkige winnaar. De Kunstuitleen waardeerde het, dat burgemeester Milène Junius ook bij de bijeenkomst aanwezig was. Er kan terug gekeken worden op een geslaagde avond”.

't Schrijverke bij de Kunstuitleen

In het kader van het kunstproject op school, kwamen de ''jongste'' en ''oudste'' kleuters van OBS 't Schrijverke de Kunstuitleen een bezoek brengen op donderdag 17 maart 2016; een klein verhaaltje, kunst kijken en natuurlijk zelf ook aan de slag. Een geslaagde middag met de kleine kunstenaars in dop ! De Kunstuitleen aan het Evertsenplein staat open voor meer van dergelijke schoolbezoeken, die zowel educatief als visueel uitstekend werken op het leren kijken naar kunst en er zelf mee bezig zijn. Misschien wel de vroege start van een eigen carrière in de beeldende kunst. Voor meer informatie: 0181-322044 of info@sbkh.nl