Henk Stallinga : Watt lamp

Henk Stallinga : Watt lamp

 21,00 (incl. BTW)

Uitverkocht

De Watt Lamp, ontworpen door Henk Stallinga, is een prachtig ontwerp door zijn eenvoud. De Watt wordt namelijk gevormd door niets meer dan een stekker, een fitting, een gloeilamp en een verstevigd snoer.

Door deze bijzondere snoer kunt u de Watt in allerlei verschillende vormen buigen. De Watt is hierdoor ideaal te gebruiken als leeslamp. Door zijn flexibiliteit brengt hij het licht precies waar u het nodig heeft.

Kunstenaar: Henk Stallinga
Lichtbron: 1 x E14 van max. 25 W. Totale lengte is ca. : 48 cm

HELAAS, IS DIT PRODUCT NIET MEER LEVERBAAR.

Let op! de lichtbron wordt standaard niet meegeleverd.

 

Uitverkocht

Beschrijving

Stallinga studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam in 1993. Na zijn afstuderen richtte hij Studio Stallinga op in Amsterdam, waar hij sindsdien werkt.
In de eerste jaren zette Stallinga een aantal originele producten in de markt, waaronder het stekkerlampje, de WATT lamp, opgebouwd uit slechts een stekker, draad en fitting. Ook construeerde hij een ‘sponsvaas’, en een zetbank gevormd uit slechts een staalplaat. Voor een expositie van industrieel ontwerp in het Stedelijk museum in 1994 ontwierp hij een 40 meter lange buis in de tuin van het museum als expositieruimte.
Bij de Mondriaan expositie in het Museum of Modern Art in New York in 1995, werd onder meer zijn installatie ‘een m2 gezelligheid’ getoond, mede door deze presentatie brak Stallinga internationaal door.
Stallinga was verder Rijks-gecommitteerde bij het Sandberg Instituut in Amsterdam en geaccrediteerde voor de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.
Het zeer vroege werk van Stallinga gaat over de perceptie van het industriƫle product, zijn functionaliteit en betekenis. Tegenwoordig werkt Stallinga als multidisciplinair kunstenaar aan sculpturen en multimedia-installaties. Zijn recentere werk verweeft visuele elementen met licht, geluid en beweging. Titel: Watt lamp

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Henk Stallinga : Watt lamp” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies and third party services. Settings Ok